Ook Nederland ziet nu wel wat in importheffingen

Nederland verzet zich niet langer tegen tijdelijke hoge importheffingen als producten van buiten de EU aantoonbaar op de markt worden gedumpt. Dat bleek vrijdag na afloop van beraad van de EU-ministers van Handel in Brussel.

Volgens minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) wil Nederland meewerken aan nieuwe maatregelen om de export van bijvoorbeeld spotgoedkoop staal uit China te bestrijden. De Europese staalproducenten hebben het bijzonder zwaar door de overproductie in China. Veel Europese bedrijven moeten snijden in de productiecapaciteit, dat veel banen kan kosten.

Den Haag blokkeerde jarenlang voorstellen om de bestaande ‘defensieve’ maatregelen aan te passen aan dit soort praktijken, uit vrees voor protectionisme. Daarbij trok Nederland op met onder andere Groot-Brittannië en Zweden.

Maar het kabinet is nu van gedachten veranderd. “We moeten vooruit”, aldus minister Ploumen, die hoopt dat er nog dit jaar een akkoord bereikt wordt over een pakket maatregelen.

Het bericht Ook Nederland ziet nu wel wat in importheffingen verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Ook Nederland ziet nu wel wat in importheffingen
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen