Nieuwe verwachting van de ‘voorspelprofessor’, die overwinning Trump voorzag: Trump wordt afgezet

Professor Allan Lichtman heeft een lange staat van dienst als het gaat om het voorspellen van politieke gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Hij voorspelde dat Trump afgelopen week als president zou worden verkozen, en had álle presidentsverkiezingen sinds 1984 goed voorspeld.

Tegen de Washington Post heeft Lichtman nog een voorspelling gedaan: Trump zal worden afgezet door het Republikeinse Congres. De Republikeinen willen namelijk liever dat vice-president Mike Pence het hoogste ambt van het land gaat bekleden – de partijtop kennen Pence, en vertrouwen hem meer.

Dertien stellingen

Normaal gesproken gebruikt Lichtman dertien stellingen, waarmee hij kijkt hoe waarschijnlijk het is dat de kandidaat van de partij van de zittende president wordt gekozen. Hij ziet een verkiezing als een beoordeling van het huidige beleid. Als er van de dertien vragen meer dan zes op ‘niet waar’ uitkomen, dan komt een nieuwe partij aan de macht.

Maar deze keer doet Lichtman de voorspelling niet op basis van zijn model. “Deze voorspelling is mijn intuïtie. Ze willen Trump niet als president, omdat ze hem niet kunnen controleren. Hij is onvoorspelbaar”, aldus Lichtman.

“Ze zullen het prachtig vinden als Pence het wordt – een absoluut nuchtere, conservatieve en controleerbare Republikein. En ik ben er vrij zeker van dat Trump iets zal doen om de Republikeinen de kans te geven om hem af te zetten, iets dat de nationale veiligheid in gevaar brengt of goed is voor zijn eigen belang.”

Het bericht Nieuwe verwachting van de ‘voorspelprofessor’, die overwinning Trump voorzag: Trump wordt afgezet verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Nieuwe verwachting van de ‘voorspelprofessor’, die overwinning Trump voorzag: Trump wordt afgezet
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen