Drama bij Wolters Kluwer: het bedrijf dat beleggers nooit teleur stelt, faalt en de koers implodeert

Uitgever Wolters Kluwer die te boek staat als saai maar uiterst voorspelbaar voor beleggers, brengt woensdag drama op de Amsterdamse beurs.

AEX-fonds Wolters verloor in de vroege handel 5 ruim procent tot iets minder dan 33 euro. De groei van het bedrijf bleef achter bij de gemiddelde verwachting van analisten en dat gebeurt bijna nooit.

De omzet van Wolters Kluwer groeide in de eerste negen maanden van dit jaar met 2 procent, gecorrigeerd voor overnames, desinvesteringen en wisselkoerseffecten. Analisten van zakenbank NIBC hadden gerekend op 3 procent groei, hetzelfde tempo dat over de eerste zes maanden van het jaar werd gerealiseerd. In het derde kwartaal van dit jaar is dus duidelijk vertraging opgetreden.

De aangepaste operationele winst steeg met 3 procent, bij constante wisselkoersen. De marge ging daarbij met 0,2 procentpunt omhoog. Ook dit was minder dan verwacht. NIBC had gerekend op een margeverbetering van 0,6 procentpunt.

Wolters Kluwer rekent onveranderd op een aangepaste operationele winstmarge van 21,5 tot 22 procent in heel 2016, met een vrije kasstroom van 650 à 675 miljoen euro. Het rendement op investeringen komt dit jaar naar verwachting uit op meer dan 9 procent, terwijl een toename van circa 5 procent (‘mid single digit’) wordt voorzien voor de winst per aandeel.

De zwakke groeicijfers waren voor de analisten van NIBC echter aanleiding om het koersdoel van het aandeel Wolters Kluwer te verlagen van 40 naar 36 euro; hiermee ging het advies ook omlaag van ‘accumulate’ naar ‘neutral’.

Uitgever Wolters Kluwer die te boek staat als saai maar uiterst voorspelbaar voor beleggers, brengt woensdag drama op de Amsterdamse beurs. AEX-fonds Wolters verloor in de vroege handel 5 ruim 5 procent tot iets minder dan 33 euro. De groei van het bedrijf bleef achter bij de gemiddelde verwachting van analisten en dat gebeurt bijna nooit. De omzet van Wolters Kluwer groeide in de eerste negen maanden van dit jaar met 2 procent, gecorrigeerd voor overnames, desinvesteringen en wisselkoerseffecten. Analisten van zakenbank NIBC hadden gerekend op 3 procent groei, hetzelfde tempo dat over de eerste zes maanden van het jaar werd gerealiseerd. In het derde kwartaal van dit jaar is dus duidelijk vertraging opgetreden. De aangepaste operationele winst steeg met 3 procent, bij constante wisselkoersen. De marge ging daarbij met 0,2 procentpunt omhoog. Ook dit was minder dan verwacht. NIBC had gerekend op een margeverbetering van 0,6 procentpunt.

Volg de koers van Wolters Kluwer realtime op finanzen.nl

Heijmans 13 procent onderuit

Andere grote verliezer van woensdag was bouwer Heijmans verloor bij de kleinere fondsen bijna 13 procent. De bouwer blijft worstelen met een aantal grote bouwprojecten vanwege conflicten met opdrachtgevers, wat zorgt voor onzekerheid over de financiële afwikkeling.

Heijmans verloor bij de kleinere fondsen bijna 13 procent. De bouwer blijft worstelen met een aantal grote bouwprojecten vanwege conflicten met opdrachtgevers, wat zorgt voor onzekerheid over de financiële afwikkeling.

AEX 1 procent lager

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 1 procent lager op 445,14 punten. De MidKap verloor 1,1 procent tot 648,48 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,9 procent. De aanstaande ontknoping van de Amerikaanse presidentsverkiezing maakt beleggers voorzichtig. De opmars van republikein Donald Trump in de peilingen drukte daarbij het sentiment.

Verzekeraar NN (min 0,4 procent) blijft azen op Delta Lloyd, dat 0,1 procent aan beurswaarde won.

PostNL speelde in de openingsminuten 3,5 procent kwijt na de stevige koerssprong op dinsdag, toen uitlekte dat het Belgische Bpost (min 0,3 procent) nog steeds interesse heeft in een overname.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 1,2 procent omlaag naar 46,11 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 47,60 dollar per vat. De euro was 1,1093 dollar waard, tegen 1,1055 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Het bericht Drama bij Wolters Kluwer: het bedrijf dat beleggers nooit teleur stelt, faalt en de koers implodeert verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Drama bij Wolters Kluwer: het bedrijf dat beleggers nooit teleur stelt, faalt en de koers implodeert
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen