‘Donald Trump barst in woede uit tegenover mediabazen’, tijdens off the record-ontmoeting

De aanstaande president van de Verenigde Staten Donald Trump is maandag tijdens een bijeenkomst flink tekeer gegaan tegen een aantal prominente mediabazen en hun mediamerken, aldus de New York Post.

Bekende journalisten en bestuurders van onder meer CNN, NBC, CBS en Fox waren aanwezig bij de ontmoeting in Trump Tower.

“Trump bleef maar zeggen: ‘We zitten in een ruimte met leugenaars, de bedrieglijke en oneerlijke media die het allemaal mis hebben’. Hij noemde iedereen in de ruimte oneerlijke leugenaars. Hij noemde Jeff Zucker [de baas van CNN Worldwide, red.] bij naam, en CNN was volgens hem een televisienetwerk vol leugenaars”, aldus een anonieme bron tegenover de New York Post.

Trump richtte zich met name tot Zucker, en zei tegen hem: “Ik haat jouw televisienetwerk. Iedereen bij CNN is een leugenaar, en je zou jezelf moeten schamen”, aldus de Post.

Degenen die aanwezig waren, hadden vooraf het idee dat er zou worden gesproken over het contact tussen Trump en de media, maar kregen in plaats daarvan een draai om hun oren van Trump.

Trump en de media

De aanstaande president van de VS heeft herhaaldelijk de media bekritiseerd voor wat hij oneerlijke berichtgeving noemt. Journalisten noemde hij meerdere malen “oneerlijk”.

Maandagavond vervolgde Trump op Twitter zijn gevecht met de pers, die hij “the crooked media” noemt. Suggesties dat zijn zakelijke investeringen tot belangenverstrengeling kunnen leiden, verwierp hij.

Kellyanne Conway, een belangrijke adviseur van Trump die aan het hoofd stond van zijn campagne, noemde de ontmoeting eerder juist “uitstekend” en “ongekend”. Ze prees het feit dat de bijeenkomst in slechts twee dagen tijd was georganiseerd.

Conway ontkende later dat Trump heeft uitgehaald naar de media.

“Nee, dat is helemaal niet waar. Ik zat direct links naast hem. Hij is niet in woede uitgebarsten”, aldus Conway tegenover Bloomberg.

Ze voegde daaraan toe:

De bijeenkomst was trouwens off the record, dus wie dit heeft gezegd en uit zijn verband heeft gerukt, zou daar nog eens goed over moeten nadenken. Maar nee, hij barstte niet in woede uit. Hij is de aanstaande president. Hij heeft gewonnen. Als je wint, lost dat een hoop problemen op. Ik ben erg blij dat hij zijn hand heeft uitgereikt naar de media, na een harde, vermoeiende campagne waar niet altijd eerlijk over werd bericht.

 

Volgens een stuk in Politico was de ontmoeting “minder intens”, en zou Trump de mogelijkheid hebben geopperd om de relatie met de media te ‘resetten’. Maar, ook dat artikel suggereert dat hij wel degelijk heeft uitgehaald naar de mediabazen in de zaal.

De bijeenkomst volgt op berichtgeving in de media waarin wordt geklaagd over het gebrek aan toegang voor de pers. Trump heeft nog geen persconferentie gehouden sinds hij de verkiezingen heeft gewonnen. Ook heeft hij nog geen ‘protective pool’ samengesteld; een groep journalisten die is goedgekeurd door de geheime dienst.

Vorige week brak Trump met het protocol door uit eten te gaan in New York City zonder de journalisten die buiten zijn woning wachtten, daarvan op de hoogte te brengen.

Het bericht ‘Donald Trump barst in woede uit tegenover mediabazen’, tijdens off the record-ontmoeting verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: ‘Donald Trump barst in woede uit tegenover mediabazen’, tijdens off the record-ontmoeting
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen