De olieprijs daalt en dat vinden beleggers niet fijn: AEX duikt in het rood

De financiële markten zijn deze week vooral gespitst op de belangrijke vergadering van oliekartel OPEC over een productieverlaging.

De OPEC komt woensdag in Wenen bijeen om te proberen een definitief akkoord te sluiten over een productieverlaging om zo de olieprijzen te stutten. Maar vooral Iran zou niet bereid zijn mee te werken aan een deal, nadat eerder een voorlopig akkoord werd gesloten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent naar 45,51 dollar. Brent werd 1,3 procent goedkoper bij 46,64 dollar per vat.

Volge de olieprijs hier realtime op finanzen.nl

Op de Amsterdamse beurs gingen oliegerelateerde fondsen naar beneden. SBM Offshore (min 2,2 procent) en zwaargewicht Shell (min 1,9 procent) waren de grootste verliezers. Tankopslagbedrijf Vopak zakte 1,3 procent.

AEX 1,2 procent lager

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 1,2 procent lager op 452,42 punten. De MidKap zakte 0,9 procent tot 647,01 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 1 procent.

Naast oliegerelateerde fondsen presteerden ook uitzender Randstad (min 1,8 procent) en staalreus ArcelorMittal (min 1,7 procent) zwak. Digitaal beveiliger Gemalto was de enige winnaar bij de hoofdfondsen met een plus van 0,6 procent.

Bij de kleinere fondsen speelde Heijmans meer dan 2 procent kwijt. De geplaagde bouwer, die in zwaar weer zit en mogelijk niet aan zijn bankafspraken kan voldoen, verwerkt een adviesverlaging van Kepler Cheuvreux. Verder bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat FMR zijn belang in Heijmans flink heeft verkleind.

De euro werd voor 1,0662 dollar verhandeld, tegen 1,0598 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Het bericht De olieprijs daalt en dat vinden beleggers niet fijn: AEX duikt in het rood verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: De olieprijs daalt en dat vinden beleggers niet fijn: AEX duikt in het rood
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen