Analisten zijn positief maar toch daalt de koers van ABN AMRO met 2,5%

Ondanks dat analisten positief zijn over de kwartaalcijfers van ABN AMRO, staat de koers van de bank 2,5 procent in de min. Daarmee is het woensdagochtend de sterkste daler in de AEX-index.

ABN overtrof afgelopen kwartaal met zijn nettowinst de verwachtingen van analisten, vooral dankzij beperkte afschrijvingen. Daarbij sterkte ook de kapitaalbuffer meer aan dan verwacht, aldus KBC Securities die het aandeel op een ‘hold’-advies heeft staan.

Ook ING concludeerde dat ABN het afgelopen kwartaal beter heeft gepresteerd dan verwacht. Daarbij werden de kosten bovendien sterker dan verwacht in de hand gehouden, aldus analist Alert Ploegh, die zijn koopadvies voor het aandeel handhaafde.

Uit de kwartaalcijfers van ABN AMRO bleek dat de winst het afgelopen kwartaal bijna een vijfde hoger was. Daarnaast maakte de bank bekend zijn bezuinigingen verder op te voeren. Er gaan nog zo’n 1500 extra banen verloren, vooral door digitalisering.

De nieuwe bezuiniging moet zo’n 400 miljoen euro aan besparingen opleveren en komt bovenop de reorganisatieplannen die de afgelopen maanden al zijn gemeld. De werkgelegenheid bij de bank zakt de komende jaren door alle ingrepen met 13 procent.

AEX licht in de plus

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 0,3 procent hoger op 451,83 punten. Bij de middelgrote fondsen schoot de producent van voedingsingrediënten en chemicaliën Corbion omhoog. De MidKap won 0,6 procent tot 650,98 punten. Londen en Frankfurt zakten tot 0,3 procent, Parijs noteerde vlak.

Lijstaanvoerder bij de hoofdfondsen was Wolters Kluwer, dat 1,9 procent in waarde steeg. De informatieleverancier heeft de overname van het Amerikaanse Emmi Solutions afgerond. Branchegenoot RELX volgde met een winst van 1,4 procent.

Delta Lloyd stijgt na overnamenieuws

Delta Lloyd won in de MidKap 1,4 procent. De verzekeraar gaf onder meer aan in gesprek te blijven met NN Group over diens voorgenomen overnamebod op het bedrijf. Corbion was bij de middelgrote fondsen veruit de grootste stijger met een plus van ruim 10 procent, nadat het een samenwerking met oliebedrijf Total had aangekondigd.

Bij de kleinere bedrijven zakte fietsenfabrikant Accell verder. Dinsdag kwam het bedrijf met een tegenvallend handelsbericht naar buiten, waarop het aandeel al flink inleverde. Een lager beleggingsadvies voor Accell bij ING zette het fonds nu 2 procent in het rood.

In Brussel steeg verzekeraar Ageas 1,7 procent na een handelsbericht, terwijl media- en telecomconglomeraat Bouygues in Parijs 2,4 procent steeg na zijn cijferpresentatie.

De euro was 1,0715 dollar waard, tegen 1,0730 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 45,59 dollar per vat. Brentolie werd verhandeld voor 46,75 dollar per vat, een prijsdaling van 0,4 procent.

Het bericht Analisten zijn positief maar toch daalt de koers van ABN AMRO met 2,5% verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Analisten zijn positief maar toch daalt de koers van ABN AMRO met 2,5%
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen