Wall Street schrikt van nieuws over nieuw onderzoek naar mails Hillary Clinton

De beurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten. Het nieuws dat de FBI het onderzoek naar e-mails van Hillary Clinton heropent, zorgde voor wat onrust. Verder verwerkten beleggers cijfers over de Amerikaanse economie en resultaten van bedrijven als ExxonMobil, Amazon en Alphabet.

De Dow-Jonesindex eindigde licht lager op 18.161,19 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent op 2126,41 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 5190,11 punten.

De Amerikaanse economie groeide vorig kwartaal met 2,9 procent op jaarbasis, blijkt uit een eerste schatting. De groei lag daarmee ruim twee keer hoger dan in het tweede kwartaal en was bovendien sterker dan economen hadden voorspeld. De groeicijfers spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Die vergadert komende week over het monetaire beleid. Over het algemeen wordt daarbij geen wijziging in de rentetarieven voorzien, mede met het oog op de presidentsverkiezingen van 8 november.

LEES OOK Campagneteam Clinton reageert op onverwachts nieuw FBI-onderzoek naar mails: “Buitengewoon…11 voor de verkiezingen”

Het bericht Wall Street schrikt van nieuws over nieuw onderzoek naar mails Hillary Clinton verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Wall Street schrikt van nieuws over nieuw onderzoek naar mails Hillary Clinton
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen