Telecomreus AT&T telt $85 miljard neer voor Time Warner om controle te krijgen over Harry Potter en Game of Thrones

Het gebeurt echt. De Amerikaanse telecomgigant AT&T kondigde zaterdagnacht aan mediabedrijf Time Warner te kopen in een deal met een geschatte waarde van ruim 85 miljard dollar.

Voor een aandeel Time Warner betaalt AT&T 107,50 dollar. Aandeelhouders van Time Warner krijgen 53,75 per aandeel in contanten en de rest in aandelen AT&T.

De overnameprijs van 85,4 miljard dollar, omgerekend ruim 78 miljard euro, betekent kassa voor de zakenbanken op Wall Street die de overnamedeal hebben begeleid.

Het contante deel van de overname wordt gefinancierd uit de kas van AT&T en met de uitgifte van nieuwe schulden. Banken hebben zich voor 18 maanden gecommiteerd aan zogenoemde brugfinanciering ter waarde van 40 miljard dollar, blijkt uit het persbericht.

In het eerste jaar na het voltooien van de overname verwacht AT&T dat de verhouding tussen de netto schuld en de aangepaste operationele winst exclusief afchrijvingen (EBITDA) op circa 2,5 ligt.

Telecomreus verzekert zich van CNN en Harry Potter

Time Warner is eigenaar van tv-zenders en kanalen zoals CNN en HBO. Laatstgenoemde is bekend van de serie Game of Thrones.. Verder komen uit de filmstudio’s van de mediareus onder meer de films van Harry Potter. Ook bezit Time Warner de uitzendrechten van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

De ratio achter de deal is dat de mediacontent van Time Warner via de kanalen van AT&T lucratiever verspreid kan worden.

Het gecombineerde telecom- en mediabedrijf denkt beter in te kunnen spelen op het veranderende kijkgedrag, waarbij een verschuiving plaatsvindt van traditionele tv naar streaming internetdiensten en andere vormen van betaalde content.

Het bericht Telecomreus AT&T telt $85 miljard neer voor Time Warner om controle te krijgen over Harry Potter en Game of Thrones verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Telecomreus AT&T telt miljard neer voor Time Warner om controle te krijgen over Harry Potter en Game of Thrones
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen