Rood, blauw en wit: Hillary Clinton maakte van haar kleding tijdens de presidentiële debatten een politiek statement

Dat kleding ook een politiek statement kan zijn, liet Hillary Clinton woensdagavond maar weer eens zien tijdens het derde, en laatste, presidentiële debat voorafgaande aan de verkiezingen op 8 november.

Clinton, die zichzelf een ‘pantsuit aficionado‘ noemt, nam het woensdag tegen haar Republikeinse opponent Donald Trump op, in een wit exemplaar.

Tijdens het voorgaande tweede debat koos ze voor (donker)blauw; de eerste keer droeg ze een rood pak. Voilà, dat maakt in een paar weken tijd de kleuren van de Amerikaanse vlag.

hillary-clinton-presidential-debates

De pakken werden alle drie ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Ralph Lauren, die bekend staat om zijn typisch Amerikaanse stijl. Dat de kandidate uitgerekend als laatste voor een wit jasje met mao-kraag koos – in plaats van de logische volgorde red, white and blue –  is niet verrassend.

Tijdens haar nominatiefeestje op de Democratic National Convention afgelopen juli droeg Clinton ook al een wit pak van Ralph Lauren. Je kunt het zien als een directe verwijzing is naar de Amerikaanse vrouwen die decennia lang vochten om in de twintigste eeuw kiesrecht te verwerven.

In deze tijd droegen vrouwen tijdens parades en demonstraties wit om hun standpunt uit te dragen. Volgens historici stond de kleur voor helderheid en de verlichte ideeën van de beweging.

Het bericht Rood, blauw en wit: Hillary Clinton maakte van haar kleding tijdens de presidentiële debatten een politiek statement verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Rood, blauw en wit: Hillary Clinton maakte van haar kleding tijdens de presidentiële debatten een politiek statement
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen