Randstad gedwarsboomd bij overname moederbedrijf Monsterboard door tegenbod op deel van de aandelen

MediaNews Group (MNG) doet een bod op een deel van de aandelen van Randstadprooi Monster Worldwide. Zo wil de onderneming de overname van het vacaturesitebedrijf door de Nederlandse uitzender dwarsbomen.

MNG is van plan zijn belang in Monster uit te breiden van 11,5 naar 21,5 procent. Het bedrijf is geïnteresseerd in ruim 8,9 miljoen aandelen en biedt daarvoor 3,70 dollar per stuk. Dat is meer dan de 3,40 dollar per aandeel die Randstad deze zomer voor heel het bedrijf op tafel legde. MNG is de grootste aandeelhouder van Monster en heeft al herhaaldelijk laten weten het bod van Randstad te laag te vinden.

Top Monsterboard wil met Randstad in zee

Monster, in Nederland vooral bekend van vacaturesite Monsterboard, kwam vrijdag ook meteen met een reactie. De top van het bedrijf riep aandeelhouders wederom op met Randstad in zee te gaan. MNG zou alleen maar proberen om controle over Monster te verkrijgen, ten koste van andere aandeelhouders. Het bod van MNG heeft immers slechts betrekking op een deel van de aandelen, waardoor het merendeel van de aandeelhouders door MNG geen alternatief wordt geboden.

Het vacaturesitebedrijf presenteerde eerder op de dag zijn kwartaalcijfers. Monster heeft in het derde kwartaal een groot verlies geboekt. Het negatieve resultaat van ruim 180 miljoen dollar was te wijten aan afschrijvingen van 182 miljoen dollar, voornamelijk op goodwill. De opbrengsten daalden 13 procent op jaarbasis tot een kleine 150 miljoen euro.

Randstad was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar. De aanmeldingstermijn voor het overnamebod van Randstad op Monster loopt nog tot eind oktober. Randstad wacht ook nog op goedkeuring van de Europese Commissie.

Het bericht Randstad gedwarsboomd bij overname moederbedrijf Monsterboard door tegenbod op deel van de aandelen verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Randstad gedwarsboomd bij overname moederbedrijf Monsterboard door tegenbod op deel van de aandelen
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen