Inschatting omzet chipmaker Intel valt tegen door zwakke pc-markt

Chipfabrikant Intel stelde dinsdag bij de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers teleur met zijn omzetprognose. Dat zette het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel flink onder druk.

Intel voorspelde voor 15,7 miljard dollar aan opbrengsten in het huidige kwartaal, met een mogelijk verschil van 500 miljoen dollar naar boven of beneden. Marktkenners rekenen momenteel in doorsnee op een omzet van zo’n 15,9 miljard in het vierde kwartaal. De verwachting van Intel wijst volgens de kenners op een zwakke pc-markt in de laatste maanden van het jaar, waarin fabrikanten geen noodzaak zien om hun chipvoorraden verder op te voeren.

Juist het opbouwen van voorraden door pc-makers, in aanloop naar de feestdagenperiode, werkte in het derde kwartaal in het voordeel van Intel. Het concern zag mede daardoor de opbrengsten met meer dan 9 procent aandikken tot 15,8 miljard dollar. De winst van de grootste chipmaker ter wereld kwam uit op bijna 3,4 miljard dollar.

Het bericht Inschatting omzet chipmaker Intel valt tegen door zwakke pc-markt verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Inschatting omzet chipmaker Intel valt tegen door zwakke pc-markt
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen