Het campagneteam van Hillary Clinton reageert op onverwachts nieuw FBI-onderzoek naar emails: ‘Buitengewoon… 11 dagen voor de verkiezingen’

Hillary Clintons campagneteam reageerde vrijdag op nieuws dat de binnenlandse veiligheidsdienst FBI nieuwe emails  heeft ontdekt die “relevant lijken te zijn” voor het onderzoek naar het gebruik van een privé-server door de Democraticsche presidentskandidaat toen ze minister van Buitenlandse Zaken was.

Campagneleider John Podesta riep FBI-directeur James Comey op “onmiddellijk méér informatie te geven aan het Amerikaane volk dan wat er in zijn brief staat.”

“Ruim drie maanden geleden, bij het afronden van zijn onderzoek gaf FBI-directeur Comey aan dat er in redelijkheid geen openbare aanklager zou zijn die deze zaak zou voortzetten”, aldus Podesta.

“Nu al wordt gezegd dat de FBI een onderzoek ‘heropent’  maar dat zijn niet de woorden van Comey”, aldus Comey. “De brief van directeur Comey refereert aan emails die zijn opgedoken in een ongrelateerde zaak. We hebben geen idee wat die emails zijn en de directeur zegt zelf dat ze mogelijk niet relevant zijn.”

Podesta benadrukte verder dat het “buitengewoon” is dat dit gebeurt “11 dagen voor de presidentiële verkiezingen”.

Nieuwe emails gevonden van Clinton

De FBI kondingde vrijdag onverwachts aan opnieuw onderzoek te gaan doen naar het e-mailschandaal rond presidentskandidaat Hillary Clinton, schreef FBI-chef Comey vrijdag in een brief aan het Congres. Eerder dit jaar sloot de FBI het onderzoek naar de berichten die Clinton als minister van Buitenlandse Zaken via een privéserver verstuurde.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat Clinton leidde in de periode waar het e-mailschandaal betrekking op heeft, liet weten alles te zullen doen om mee te werken aan het onderzoek, mocht dat worden gevraagd. “Maar we hebben op dit moment nog geen verdere details of informatie”, benadrukte een woordvoerder.

Volgens de New York Times is het bedoelde materiaal aangetroffen op in beslag genomen elektronische apparatuur van Huma Abedin, een medewerkster van Clinton, en haar ex-man Anthony Weiner. Tegen dit voormalig lagerhuislid loopt een onderzoek op verdenking van sexting, het mobiel versturen van seksueel getinte teksten of foto’s. De krant beroept zich op informatie van wetshandhavers. Weiner zou, niet voor het eerst, expliciete en illegale berichtjes hebben gestuurd, ditmaal aan een vijftienjarig meisje in North Carolina.

 

Het bericht Het campagneteam van Hillary Clinton reageert op onverwachts nieuw FBI-onderzoek naar emails: ‘Buitengewoon… 11 dagen voor de verkiezingen’ verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Het campagneteam van Hillary Clinton reageert op onverwachts nieuw FBI-onderzoek naar emails: ‘Buitengewoon… 11 dagen voor de verkiezingen’
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen