Donald Trump heeft nu zijn eigen emailschandaal – hij vernietigt structureel juridische documenten

De bedrijven van Donald Trump hebben in de afgelopen tientallen jaren duizenden emails, juridische documenten en digitale opnames vernietigd die ze eigenlijk aan de autoriteiten hadden moeten overdragen, meldt Newsweek.

Het gaat om structurele praktijken rondom rechtszaken en overheidsprocedures die extra opvallend zijn omdat Trump herhaaldelijk Hillary Clinton fel heeft aangevallen op het gebruik van haar privé-mailserver en de emails die daarbij verdwenen zijn.

Newsweek heeft duizenden aanklachten, juridische bevelschriften en beëdigde verklaringen bestudeerd om tot de conclusie te komen dat Trump al sinds het begin van de jaren zeventig belangrijke documenten in rechtszaken vernietigt en verbergt.

Toen werden hij en zijn vader aangeklaagd door de Amerikaanse overheid omdat ze zouden weigeren appartementen te verhuren aan zwarte mensen. Toen al vernietigde hij documenten waar de rechtbank om had gevraagd.

Sindsdien doet Trump er elke keer alles aan om rechtszaken en juridische procedures tegen hem te vertragen, zijn tegenstanders met veel tamtam zelf aan te klagen en zo te dwingen enorm veel geld uit te geven voor de rechtszaken, zodat ze zich regelmatig met hangende pootjes terugtrokken.

Volgens Newsweek heeft Trump op deze manier decennia lang het rechtssysteem misbruikt, rechters genegeerd en documenten vernietigd en verklaart dat ook zijn gedrag sinds hij zich kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap. Hij beloofde zijn belastingaangiften en gezondheidsverklaringen openbaar te maken, maar kwam daar van terug.

Daardoor is er weinig papieren bewijs om zijn rijkdom, zijn geschiktheid voor het presidentschap of zelfs maar zijn gezondheid vast te kunnen stellen. Als kiezers hem president maken dan zal hij the Oval Office betreden als een mysterie die meerdere malen de regels heeft genegeerd terwijl hij het land wel vraagt hem te vertrouwen, concludeert Newsweek.

Het bericht Donald Trump heeft nu zijn eigen emailschandaal – hij vernietigt structureel juridische documenten verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Donald Trump heeft nu zijn eigen emailschandaal – hij vernietigt structureel juridische documenten
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen