Bob Dylan verwijdert Nobelprijs-bericht van zijn officiële website

Muzieklegende en Nobelprijswinnaar Bob Dylan heeft de melding over de prijs van zijn website laten halen. “Op bevel van Bob Dylan zelf”, aldus de Zweedse krant Afonbladet.

Bob Dylan won deze maand de Nobelprijs voor de Literatuur, maar de artiest zelf heeft nog altijd niet gereageerd. Wel werd er op zijn site en twitteraccount melding gemaakt van de prijs, maar de melding op zijn website is nu dus weggehaald. De tweet staat er nog wel.

De Zweedse Academie, het instituut dat de Nobelprijs voor de Literatuur uitreikt, is begin deze week al opgehouden met het proberen te bereiken van de zanger. Het lijkt er dus steeds meer op dat de Amerikaanse artiest weinig interesse heeft in de prijs.

“We wachten het af”, zei de Nobelstichting eerder tegenover Business Insider. Over wat de te volgen procedure nu is, wil de stichting niets zeggen. Als de prijs niet wordt uitgereikt, gebeurt er niets met het prijzengeld; het blijft gewoon in het Nobelfonds.

De Nobelprijs, die in 1901 voor het eerst werd uitgereikt, werd maar zes keer geweigerd, in de meeste gevallen onder druk van de politiek.

LEES OOK: 6 Nobelprijswinnaars weigerden de prijs eerder, Bob Dylan kan dus op een kort lijstje komen

Het bericht Bob Dylan verwijdert Nobelprijs-bericht van zijn officiële website verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Bob Dylan verwijdert Nobelprijs-bericht van zijn officiële website
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen