Belgen zijn het onderling eens over handelsverdrag CETA, maar daarmee is het verdrag nog niet gered

De verschillende regio’s binnen België zijn het onderling eens over het handelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie.

Dat melden diverse Belgische media, waaronder De Morgen. Het Belgische akkoord wordt nu ter goedkeuring doorgestuurd naar de andere 27 EU-landen.

Het Belgische akkoord houdt waarschijnlijk niet in dat de neuzen nu ook allemaal dezelfde kant op staan.

Volgens documenten in handen van de Waalse omroep RTBF wil België een regel toevoegen aan het huidige verdrag, waarmee de zorgen van de Walen over de afspraken over geschillenbeslechting worden genoteerd.

Het amendement zou volgens RTBF niets veranderen aan het verdrag zelf, maar enkel de Walen de mogelijkheid geven om het verdrag tot het moment van ratificering alsnog te blokkeren. Op die manier kunnen de Belgen het verdrag nu wel tekenen, zonder de bezwaren van de Walen te verwerpen.

Het bericht Belgen zijn het onderling eens over handelsverdrag CETA, maar daarmee is het verdrag nog niet gered verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Belgen zijn het onderling eens over handelsverdrag CETA, maar daarmee is het verdrag nog niet gered
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen