Beleggers laten Heineken met 2% vallen ondanks meer bierverkoop

Heineken zakte vanmiddag 2,2 procent op de beurs. Met een volumegroei van 2 procent presteerde de brouwer beter dan de 1,4 procent groei waar analisten gemiddeld rekening mee hielden. Maar dat wist beleggers kennelijk niet te bekoren.

Topman Jean-François van Boxmeer noemde de kwartaalresultaten van Heineken woensdagochtend “robuust”, afgezet tegen een sterke tweede jaarhelft van 2015. Aandeelhouders van Heineken stemmen in april volgend jaar overigens over een nieuwe termijn voor de bestuursvoorzitter.

De AEX stond omstreeks 11.40 uur 1,2 procent lager op 453,91 punten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 667,17 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 1 procent.

JPMorgan zet DSM lager

Speciaalchemiebedrijf DSM was met een verlies van 3,3 procent de sterkste daler bij de hoofdfondsen, na een adviesverlaging door JPMorgan. Philips (plus 0,3 procent) stond als enige van de hoofdfondsen op het Damrak in de plus, dankzij een hoger beleggingsadvies van HSBC.

Ook de prestaties van vastgoedfonds Unibail-Rodamco vielen niet goed, het aandeel verloor 2,9 procent.

De Europese aandelenbeurzen kleurden woensdag tegen het einde van de ochtend rood.

Veel bedrijfsresultaten

Er kwam in Europa een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten naar buiten. Zo ging vliegtuigbouwer Airbus in Parijs 1,4 procent omhoog. De Franse autofabrikanten PSA Peugeot Citroën en Renault openden eveneens de boeken en wonnen respectievelijk 0,3 en 1,4 procent.

In Frankfurt kwam chemie- en farmacieconcern Bayer met kwartaalresultaten en zakte 2,5 procent. In Stockholm verloor de producent van netwerkapparatuur Ericsson 1,5 procent, na de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter.

Verder stonden verscheidene banken in de belangstelling na de publicatie van kwartaalcijfers. In Madrid won Banco Santander 0,8 procent. De Britse branchegenoot Lloyds kreeg de handen van beleggers niet op elkaar en zakte 1,8 procent in Londen. De Scandinavische bank Nordea won 1,2 procent in Stockholm na bekendmaking van resultaten.

De euro was 1,0923 dollar waard, tegen 1,0885 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 49,26 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte ook 1,4 procent, tot 50,10 dollar pet vat.

Het bericht Beleggers laten Heineken met 2% vallen ondanks meer bierverkoop verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Beleggers laten Heineken met 2% vallen ondanks meer bierverkoop
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen