‘Bank of England-baas Mark Carney vertrekt mogelijk vroegtijdig, midden in de Brexit-onderhandelingen’

Binnen de Londense City groeit de vrees dat de topman van de Britse centrale bank, Mark Carney, al in 2018 vertrekt bij de Bank of England, terwijl zijn termijn tot 2021 loopt.

Dat meldt Politico op basis van anonieme bronnen rond Carney. Een aantal van hen zou daadwerkelijk afweten van zijn vertrek, anderen zouden dit zelf hebben opgemaakt uit recente uitspraken van de Carney.

Eerder deze week ontweek Carney vragen over hoe lang hij zou blijven bij de Bank of England: “Dat besluit zal helemaal persoonlijk zijn”, zei Carney, daaraan toevoegend dat niemand enig besluit zou moeten interpreteren als reactie op het beleid van de Britse regering.

Toen Carney aantrad, drie jaar geleden, zei hij al dat hij tot 2018 zou blijven, terwijl de officiële termijn tot 2021 loopt. Inmiddels is de situatie echter anders. De Britse premier Theresa May heeft aangekondigd dat zij begin 2017 de officiële procedure om te vertrekken uit de EU zal starten. Dat proces kan maximaal 2 jaar duren, wat dus in zou houden dat Carney middenin de onderhandelingen zou vertrekken.

De topman van de Bank of England is een van de weinige prominente Brexit-tegenstanders die na de uitslag van het referendum op zijn post is of kon blijven zitten. Als Carney inderdaad vertrekt, zal hij dat in november of december aankondigen.

Het bericht ‘Bank of England-baas Mark Carney vertrekt mogelijk vroegtijdig, midden in de Brexit-onderhandelingen’ verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: ‘Bank of England-baas Mark Carney vertrekt mogelijk vroegtijdig, midden in de Brexit-onderhandelingen’
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen