Advertenties Google helpen moederbedrijf Alphabet aan flinke winststijging

Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft afgelopen kwartaal fors meer winst geboekt op een hogere omzet. Vooral de advertentie-inkomsten bij Google gaven de resultaten een zet in de goede richting, zo bleek uit de kwartaalcijfers die donderdag nabeurs naar buiten kwamen.

De omzet van Alphabet steeg tot 22,5 miljard dollar, tegenover 18,7 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst viel met 5,1 miljard dollar een kwart hoger uit dan een jaar eerder. De cijfers waren iets beter dan analisten hadden verwacht.

Google verdient onder meer geld via advertenties op mobiele apparaten. Onder Google vallen alle mobiele en onlineproducten zoals besturingssysteem Android en YouTube. De andere activiteiten zoals zelfrijdende auto’s vallen buiten die divisie.

Het bericht Advertenties Google helpen moederbedrijf Alphabet aan flinke winststijging verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Advertenties Google helpen moederbedrijf Alphabet aan flinke winststijging
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen