Aandeel Microsoft breekt record uit 1999 na goed nieuws over de cloud bij kwartaalcijfers

 

Aandelen Microsoft zijn tot een recordhoogte van boven de $60 gestegen nadat de financiële doelstellingen in het eerste kwartaal ruimschoots zijn gehaald, vooral door de sterke cloud-tak.

Het is voor het eerst sinds 1999 dat Microsoft een record weet neer te zetten.

De PC-sector die Microsoft destijds domineerde is nu in verval, maar de goede resultaten in het eerste kwartaal brengen hoop dat de pogingen om nieuwe en net zulke lucratieve zaken te kunnen doen kansrijk zijn.

Het afgelopen kwartaal boekte Microsoft de volgende resultaten (persbericht hier (Engels)):

Winst

      de aangepaste winst per aandeel komt op $0,76. Analisten hadden $0,68 verwacht.

Omzet

    de aangepaste omzer kwam uit op $22,3 miljard, 2,3% hoger dan in dezelfde periode in 2015. Analisten hadden $21,71 miljard verwacht.

Het aandeel Microsoft steeg met ruim 5% in de nabeurse handel.

Hier is de grafiek die het nieuwe record van Microsoft laat zien:

microsoft all-time high chart

Foto: bron Screenshot/Google Finance

Beleggers zochten naar tekenen van aanhoudende groei van Microsoft’s uitermate belangrijke cloud-tak nu het langzaam afstand neemt van het verkopen van software op schijfjes naar een onlinemodel op basis van inschrijving en waarbij je betaalt naar gebruik.
En dat hebben ze gekregen: De omzet in ‘Intelligent Cloud’, de tak die de Azure cloud-service en de rest van het aanbod van servers en datacenters omvat is met 8% gestegen naar $6,4 miljard. De omzet van Azure in het bijzonder is met 116% gegroeid in vergelijking met dezelfde periode in 2015, stelt Microsoft, hoewel het geen specifieke financiële details over dat bedrijfsonderdeel heeft vrijgegeven.

De omzet in de tak Productivity steeg met 6% naar $6,7 miljard, voornamelijk vanwege de mogelijkheid voor zowel bedrijven als particulieren om Office 365 uit de cloud te betrekken. Ook de Dynamics-software droeg flink bij met een stijging van 115 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Maar er was niet alleen maar goed nieuws: De PC-tak van Microsoft, waar ook Windows onder valt, zag de omzet met 2% dalen naar $9,3 miljard. Terwijl Microsoft zegt dat de omzet uit Windows-licenties stabiel is gebleven in vergelijking met dezelfde periode in 2015, een klein beetje beter dan de algehele daling in de PC-markt, daalde de omzet van de moeizame telefoon-business met 72% en de omzet van de Xbox met 5%.

Het bericht Aandeel Microsoft breekt record uit 1999 na goed nieuws over de cloud bij kwartaalcijfers verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Aandeel Microsoft breekt record uit 1999 na goed nieuws over de cloud bij kwartaalcijfers
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen